torsdag 2 december 2010

Istället för gymmet

Alltså det här med träningen... Är inte helt lätt att få det att funka med jobb, lilla barnet hemma och hunden. Minusgraderna, mörkret och en och annan förkylning gör det ju inte direkt lättare. Därför tänker jag lite manana. Jag tar nya tag i januari, jag och hela svenska folket.

Och tills dess hemmatränar jag mer. Yoga och mage/ryggövningar varannan kväll sådär. Här hittar jag motivationen Och tänker som i artikeln- "jag gör bara några övningar i 5 minuter" och sen blir det kanske mer av bara farten.

I samma artikel slår även Sabina Derneby, personlig tränare, ett slag för hemmaträningen och menar att en liten träningsstund dagligen är nyttigare för kroppen än att träna hårt en gång i veckan.

Och å, vad jag håller med småbarnsmamman Katarina Hasselberg som säger till SvD:

- Det är så skönt att jag bara kan rulla ut mattan och klockan kan vara nio, halv tio på kvällen. Jag hade aldrig orkat göra mig i ordning för att gå till ett gym så sent. Det blir ett helt projekt. Istället vill jag vara hemma med min sambo Christer och med Elias. Min egen tid på helgerna vill jag hellre lägga på att gå ut och handla eller träffa en kompis och ta en fika, säger hon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

J

Jennie sa...

Jag brukar löpträna och det är det ju inte säsong för nu direkt. Kör därför dvd-träning med poweryoga. Inte alltid motivationen är på topp men gillar ändå dvd-träningen, känns lite som på gym med instruktör. Fast hemma.