lördag 18 december 2010

Mammas mat

Nu när vi ska fira jul i Småland kommer jag få äta min favoritmat, mammas mat. Då ska jag även passa på att ta reda på:

1. Hur man gör en god söndagsstek med sås
2. Bakar ett gott bröd
3. Receptet på mormors skorpor

Och så ska jag passa på att ta del av min pappas kunskap om vin.

Det gäller att tillvarata den kunskap och erfarenhet som har hängt med ett tag och förädlats genom åren. Den är svår att googla sig till eller slå upp i kokböcker.

Här är en annan tjej som vet vikten av detta,

Kinnas blogg- Mormors mat

3 kommentarer:

Jennie sa...

Åh, nu fick jag en tår i ögat. Min mamma dog för 5 år sedan, för sent att fråga...

Stina Nordqvist sa...

Å, vad tråkigt att höra Jennie :( men då får du skapa nya, egna traditioner som kan föras vidare. Kram

Kinna sa...

Tack för länken! Det du skriver är viktigare än man tror och jag har fått många kommentarer om unga mammor som just fått barn och vill vidarebefordra kunskaper till sina barn men inte har chansen att fråga just hur söndagssteken eller kalopsen gjordes. Hoppas du fick bra svar och passa på att fråga mer - det kan bli oanade svar.