fredag 21 januari 2011

Ditch the workout- join the party


Igår testade jag Zumba på SATS. Ni vet "mirakeldansen" från TV-shop, träningssuccén från USA. Men det var faktiskt inte så töntigt som man kan tro utan riktigt kul. Och enkelt. Enkla stegkombinationer. Det har annars fått mig att gå rakt ut från andra dansaerobicspass och styrketräna istället, på grund av löjligt tillkrånglade stegkombinationer. Men Zumba var alltså kul och det är lite som i ledorden "Ditch the workout- join the party!" känns inte som träning, man blir svettig och helt slut men tittar inte på klockan eller tänker på vad som händer sen, efter passet.Dessutom kan det behövas lite eldig musik, rytmer och glädje som kontrast till gråkall, deppig Sverige-vinter.

Som jag har skrivit om tidigare tror jag att det är jätteviktigt att hitta en träningsform som passar just dig och din livsstil. Så det blir något du vill hålla på med regelbundet.

Själv kommer jag att satsa på dans i vår. Förutom Zumba på SATS som jag gärna fortsätter med kommer jag börja en kurs i Jazzdans på Kulturama. Den här gången är de andra deltagarna förhoppningsvis äldre än 14 år, sist jag anmälde mig till Danskursen "Disco" på Marikas dansstudio kände jag mig nämligen som morsan i gänget. Den väldigt otränade morsan jämfört med tonåringarna på elitnivå. Den här gången har jag dock garderat mig och anmält mig till "Jazzdans 25+" :)

1 kommentar:

Jennie sa...

Jag var också helt neggo till Zumba. Tills jag provade. Det var ju superkul :-)!