torsdag 24 mars 2011

Sov bättre med hjälp av telefonen?


Jag lovade att återkomma när jag hade testat Sleep Cycle, en av alla hälsoappar till iPhone. Sleep Cycle säger sig kunna mäta djupsömn och ställa in väckarklockan så att den ringer när du sover lätt.

Om man säger så här, med en 1,5 årig dotter var jag nog inte den ultimata testpersonen. När jag får den sällsynta chansen att sova halkar jag nog VÄLDIGT lätt in i djupsömn, så det var inte så spännande att se testreultatet. Dessutom är det ju ytterst tveksamt om det går att mäta det här genom telefonen, vad jag förstår registreras rörelser, när du vänder på dig i sängen= lätt sömn och när du ligger stilla en längre tid= djup sömn.

Sömnkurvan på appen går att dela, tex på Facebook. Men det känns ju lite... konstigt... tycker jag, liksom "Så här ser min djupsömn ut!"

Jag funderade också på hur bra det är att sova med telefonen i sängen, med tanke på eventuell strålning. Men där fick jag ett lugnande svar i det här radioprogrammet. Telefonen strålar bara när du pratar i den/ringer + en check up till masten ca en gång i timmen. Bra att veta. Sedan är det kanske inte så bra att ha telefonen påslagen i sängen av andra anledningar, ger ju en klar stresskänsla tycker jag.

Det som var bra med Sleep Cycle-appen var de fina melodislingorna man kunde välja som alarm. Härligt att få vakna till "Morning mist" eller "Warm breeze".

1 kommentar:

Marie A sa...

Jag har också testat sleep cycle och tycker som du, enda behållningen var helt klart melodislingorna/alarmen.