onsdag 4 maj 2011

Ägg-tillägg



Oj, insåg att jag kanske var lite otydlig i mina inlägg om kolesterol och ägg. Att lugnt mumsa i sig flera ägg (och kanske speciellt äggulor, som är den fettrika delen av ägget) gäller bara för friska personer, vid vissa hjärt-kärlsjukdomar, tex den ärftliga sjukdomen familjär hyperkolesterolemi, bör man helt försöka undvika mat med hög kolesterolhalt.

Internetmedicin har en ruta om kostbehandling, icke farmakologisk behandling i den här texten. I korthet: undvik mat med mättat fett, satsa på fleromättat fett, grönsaker, frukt, fullkorn. Inget LCHF-kalasande med andra ord...

Bild: Svenska Ägg, som även har lysande ägg-info, recept etc.

1 kommentar:

Ingela sa...

Fleromättat fett som i margarin då...?
Kolla här vad SLV skriver om hur margarin blir till...
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Matcirkeln-och-tallriksmoddellen/Margarin-smor-och-matolja/Sa-tillverkas-matfetter/
Gottgottigottgott!!!
Notera hur smör tillverkas. Grädde som syras och kärnas och sen saltas lite...

Margarin = Lut, Fosforsyra, Hexan (bensin) samt ytterligare några "goda" kemikalier. Dessutom måste sörjan tvättas också innan förtäring för att få bort bismaken av alla kemikalier....

Nä vet du vad, jag håller mig till det naturliga mättade smöret ;o)
Och blir smal och frisk på köpte. Hej hopp!