onsdag 29 juni 2011

Akta dig för EHEC-groddarna


Nu varnar Livsmedelsverket för att äta råa groddar. Även svenskodlade. Här skriver Svt efter ett inslag i Rapport, om att en enda grodd kan räcka för att bli EHEC-smittad eftersom bakterien är väldig aggressiv.

Här finns mer info om EHEC. Och här.

Jag tänkte att om man ändå är väldigt sugen på groddar kan man ordna det själv, det är ganska enkelt att på egen hand grodda frön (och det är väldigt nyttigt, massor av antioxidanter) men det bör man nog avvakta med eftersom ingen vet om det är groddarna i sig eller dess frön som ligger bakom EHEC-utbrottet.

Bild: Svenskagroddar.se

2 kommentarer:

Eva sa...

Ja, jag åt groddar igår (innan nyheten nådde mig) och har varit svårt hypokondrisjuk i ehec idag... men är som tur är egentligen inte alls drabbad.Tack och lov.

Stina Nordqvist sa...

Oj, jag skulle också ha blivit jättehypokondrisk Eva, vilken tur att du inte blev sjuk :)