fredag 10 juni 2011

Salad Nicoise à la David


Min kille gör en jättegod variant på Salad Nicoise med rödbetor, potatis och rostade pumpafrön. Gott och nyttigt (massor av antioxidanter från rödbetorna + omega 3 och protein från sardeller,tonfisk, ägg. Sardeller innehåller även mycket kalcium eftersom även benen finns med.). Relativt snabbt och enkelt också förutom skalning och kokning av rödbetor, potatis, ägg. Blir så klart allra godast med färskpotatis och färska rödbetor.

4 portioner
1 kruka krispsallad
2 tomater
1 knippe rödbetor
8 potatisar
Pumpafrön
2 ägg
2 burkar tonfisk
1 burk sardeller

Dressing:
1 dl olivolja
1/2 pressad citron
2 tsk dijonsenap
1 liten burk kapris

Gör så här:
Skala rödbetor och potatis, koka i separata kastruller tills de mjuknat lagom. Koka även äggen separat, spola av i kallt vatten. Rosta pumpafröna i torr stekpanna. Blanda under tiden ihop dressingen. Dela tomater, potatis, rödbetor och ägg i klyftor. Fördela på sköljda krispsalladsblad, lägg över sardeller och tonfisk, strö över pumpafrön. Ringla över dressing. Klart!

2 kommentarer:

Anna sa...

Rolig variant på klassiker, verkar väldigt gott och passande i värmen.

Matglad sa...

Vad gott med nypotatis och rödbetor i salladen :) Känns perfekt för lunchlådan!