tisdag 6 mars 2012

Lasagnelunch

Är på språng idag så ni får nöja er med en Instagrambild på min lunch. Och ett tips till alla barnfamiljer och andra  som har ont om tid: när du veckohandlar, köp ett kilo köttfärs. Gör köttfärsås och ät med pasta på måndagen, spara hälften av köttfärsåsen som du gör en lasagne av på fredagen- då behöver du alltså bara fixa bechamel (eller ännu snabbare- färdig Kelda ostsås) varva lasagneplattor, lite parmesan överst och så in i ugnen ca 20 min. Så gör i alla fall vi minst varannan vecka. Enkelt, tidseffektivt och gott.

2 kommentarer:

gräddkanna-Johanna sa...

Pasta två gånger i veckan? TVÅ! Är du galen, tös?

Byt åtminstone ut måndagspastan mot zuccini- eller vitkåls- "pasta".

Och som sagt, en härlig smörklick på gör barnen mätta och goa och hjärnan i högform inför läxläsandet.

Anonym sa...

Mmm jag älskar lasagne. Matbilder gör sig ofta bra i Instagramform. Bra tips om Keldasåsen förresten, måste jag testa. Allt som sparar tid är guld värt.