måndag 26 mars 2012

Sugen på lite äggsnack då?

Apropå popcorn, och så här inför påsk, det är ju lite roligt att Pressbyrån och vissa ICA-butiker nu kan erbjuda ett kokt ägg som LCHF-snack.Vilket Kostdoktorn skriver om här.

Sedan kan vi ju diskutera: 1. Hur fräscha känns de här äggen? Hur länge har de samlat damm där i snackshyllan? 2. Hur motiverat är priset? 8 kr? Det kostar väl nästan sex okokta ägg i vanliga fall?

Nej tack, själv föredrar jag en större förpackning KRAV-märkta ägg där hönsen garanterat har fått sprätta runt ute i friska luften och jag vill ha mitt ägg lite mellankokt, halvlöst, det blir det på sex minuter (om ägget ligger i från uppkok/kallt vatten).

5 kommentarer:

Anna sa...

Men Gud så konstigt! Och är ägg verkligen LCHF? Är väl inte så mycket fett, mest protein?

Stina Nordqvist sa...

Funderade också på det Anna, blir kanske en ny ägg-diet nu då - LCHP- Low Carb High Protein (och nu är jag faktiskt bara halvt ironisk).

Anonym sa...

Ägg är riktig mat, ett naturligt livsmedel utan tillsatt socker, transfetter och konserveringsämnen. Så får man väl koka sina egna och ta med i väskan då för att vara på den säkra, och billigare sidan.

Anonym sa...

Hur mycket näring finns i ett ägg för 8 kronor jämfört med annat Pressbyrå-trams för samma summa?

Med vänlig hälsning / Erik Edlund / MatFrisk Blogg

Anonym sa...

Enligt fineli.fi är 35E% i ett skalat ägg från protein och nära 65E% från fett, det mesta från stabila mättade och enkelomättade animaliska fetter. Tyvärr är n6-innehållet onödigt stort, men kompenseras i någon mån av DHA.

Med vänlig hälsning / Erik Edlund / MatFrisk Blogg