fredag 20 april 2012

LCHF eller salt & sött?

Spaning på Konsum i Gustavsberg: rökt, torkat och flingat kött. WILD-chips från WILD-man. LCHF-fredagsmys?

Känns ju sådär lockande... Kanske bra på fjällvandringsturen men framför teven ikväll väljer jag hellre vindruvor, salt lakrits och mörk choklad.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grönsaker med dipp är också ett rätt vanligt alternativ för en LCHF:are skulle jag säga. Det brukar åtminstone jag njuta av framför TV:n då jag fredagsmyser :) Så grönsaksavdelningen är absolut inte något förbjudet område för "LowCarbare", vilket förvånansvärt många låter påskina!
Ha en skön fredagskväll!

Stina Nordqvist sa...

Ok, anonym. Även chips med dipp är väl LCHF, eller hur? Finns kanske lite godare alternativ för er då än ägg och torkat kött :) trevlig helg!

Anonym sa...

Nja, chips är väl mera åt HCHF-hållet - det är ju trots allt en viss skillnad mellan chipsens 50+ gram kolhydrater (per 100 gram) och exempelvis gurkans ca 2g eller röd paprika ca 5g. Brukar hålla tumregeln inte mer än 5g/100g kolhydrater, vilket många mina vänner också gör. Och kör du en dipp på turkisk yoghurt klarar du dig med darr på ribban :)Ha det bra Stina!