tisdag 3 april 2012

Smaktest

Nu har jag äntligen fått tillbaka smaken och tänkte fira med ett litet smaktest på några prover jag har fått från Danone, de flesta av produkterna innehåller probiotika där bakteriestammarna finns i både tillräcklig mängd + överlever magsäckens sura miljö. Något långt ifrån andra probiotikaprodukter kan garantera. Mer om Danones forskning kring probiotika finns här.

Smaktest

Actimel smakar friskt och lagom mix av naturell yoghurt + naturligt söt passionsfrukt. Min personliga favorit- perfekt att ta som liten shot till frukost, tillsammans med ett kokt ägg + smörgås på fullkornsbröd + ost och tomat. På samma sätt funkar ju Proviva Shot med god mangosmak (kanske lite för söt för mig dock men helt ok i så liten mängd).

Danonino är ju för barn- här fick min tvååring testa- hon blev direkt förtjust i "den röda mamma, den röda!" Kanske för att hon skymtade en jordgubbe på förpackningen. Ett ytterligare plus för de söta färgglada Danoninobägare- som i ett senare tips/bud från Danone visade sig vara perfekta som små odlingskrukor- att odla krasse, dill, sallad och andra örter i. Se i din matbutik- info och odlingsfrön följer med Danonino-förpackningarna.

Activia smakade fräscht och extra plus för frukt- och bärbitar. Perfekt som mellanmål, tillsammans med lite nötter eller en frukt.

Grego- lite fetare, gott med fruktsylt i botten, perfekt som efterrätt eller till lite lyxigare helgfrukost.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men är inte Proviva från Skånemejerier?

Stina Nordqvist sa...

Nej, Danone äger numera Proviva.

Wille sa...

Ät mer naturlig mat utan en massa mjölprodukter och onödiga hårda fibrer så slipper ni kanske äta sånt här för att må bra. En vän till mig led av svåra magproblem i 45 års tid och inga av de vanliga råden hjälpte (de som ni brukar ge).
När han började med sill och ägg på morgonen blev han bra samma förmiddag. På köpet gick han ner ca 20 kilo, fick bäst kolesterolvärden på sitt jobb och sänkte sin vattenförbrukning med 3 m3 pga minskade toalettbesök.

Han tackade Annika Dahlqvist efter hennes föreläsning, med att det var som ett mirakel. Han hade lidit sen den första skoldagen. Ni måste ta till er detta så fler slipper lida! Snälla