tisdag 5 juni 2012

HCHF

Idag skriver DN att försäljningen av livsmedel med farliga (mättade) fettter ökar SAMTIDIGT som sockerkonsumtionen är fortsatt hög. Kan vi då dra slutsatsen att LCHF-trenden har bidragit till ett HCHF-samhälle (High Carb High Fat) med ökad fetma, hjärt-kärlsjukdom och diabetes som ett brev på posten? Ni vet vad jag skulle svara på den frågan...

8 kommentarer:

Danne T sa...

Only the truth will set us free.

Anonym sa...

Ja men vi kan väl hoppas på att sockerkonsumtionen rättar till sig så att vi snart hamnar i LCHF-balans. När allt fler upptäcker de många fördelarna med LCHF.

Anonym sa...

Ja, den slutsatsen kan vi absolut dra. Mvh/ Elisabeth Hermansson

Boris sa...

Eller så är det så att sockerkonsumtionen fortsätter att öka bland de som inte ersatt den med fett. Det är HCFL befolkningen som höjer sockerkonsumtionen.

Anonym sa...

Det är ju handeln som klagar över konsumenternas val av produkter. Vi måste ju göra fel när vi inte köper det handeln vill att vi skall köpa. För det kan väl inte vara så att handeln skall sälja det vi vill köpa.
Om handeln vill att vi skall köpa nyttig mat så kan vi ju fråga oss varför de säljer läsk, chips, sockerprodukter, etc? Det vore kanske bättre om vi fick köpa våra läsk från en bryggarbil istället för att fylla kundvagnar med PET-flaskor med sockerlösningar. Om vi själva gjorde våra chips skulle dessa säkerligen inte tillagas så värst ofta och när vi väl tillagade chips skulle dessa troligen vara mindre hälsofarliga än de som säljs i handeln. Om vi själva gjorde ketchup skulle vårt sockerintag minska. Varför gnäller då handeln över att vi köper fel fett?

Wille sa...

1 kilo ovanjordsgrönsaker kan man äta på LCHF per dag. Detta ger ca 40 gram kolhydrater. Många LCHF äter dock bara 500 gram, men det är nog helt ok ändå.

Anna sa...

LCHF förvirrar svenska folket. Från att ha ätit nästan rätt äter vi nu helt fel. För mycket av allt, fett, kolhydrater och protein. LCHF är boven i dramat.

Anonym sa...

Anna, jag skulle vilja säga att det är människors fria val som är boven, inte LCHF som kost. Var och en som är intresserad kan själv läsa på vad LCHF handlar om samt hur man ska äta denna på ett optimalt sätt. Om man sedan är korkad och väljer att både öka på mängden fett OCH fortsätta att äta lika mycket av skräpiga kolhydrater då tycker jag att man bara har sig själv att skylla på, inte LCHF.