måndag 6 augusti 2012

Avokadotips


Att välja ut den perfekta avokadon är inte helt lätt, ofta är den för hård och omogen eller övermogen och brun inuti. Och det är ju insidan som räknas. Här skriver DN om svårigheten att hitta rätt och här delar bloggaren Fredrik Backman med sig av sitt knapptrick - prova att trycka in stjälkmärket, på toppiga delen, går den att trycka in lite lagom mjukt är avokadon mogen. På så sätt slipper du klämma och sabba en massa avokadosar för andra mataffärsshoppare.

Vill du få en omogen avokado att mogna snabbare? Lägg den på ett fat med tomater eller i en påse med lök och/eller äpplen. Tomater, lök och äpplen avger nämligen en etengas som skyndar på mognad hos avokado, banan och andra frukter och grönsaker.

Och så hittade jag ett till bloggtips, ett recept på en avokadosallad med majs som verkar riktigt smarrig: "The best avocado salad you' ll ever have" av Joanna Goddard.

Näringsmässigt är avokado en riktig höjdare vad gäller omega 3, antioxidanter, folsyra, vitamin E och kostfiber.

Inga kommentarer: