onsdag 15 augusti 2012

Kikärtscurry med myntasås

Inte världens snyggaste mat kanske. Men gott, billigt och vegetariskt. Nyttigt också med mycket fibrer (inklusive prebiotika= mat åt goda bakterier i mag-tarmkanalen.), protein, vitaminer och mineraler.

Recept för ca 4 portioner

2 burkar kikärtor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk Currypulver
Olja (tex rapsolja, att steka i)

Ris

Myntasås
Turkisk yoghurt - ca 3 dl
1 kruka färsk mynta
Salt och peppar

Gör så här: börja med att mäta upp och koka ris till 4 port. Under tiden riset kokar hackar du lök och vitlök. Sköljer av kikärtornas burklag noga i durkslag (pga bättre smak).

Hetta upp olja, börja med att fräsa currypulvret- oljan löser upp curryns fettlösliga smakämnen.

Lägg i lök, vitlök, kikärtor. Fräs. Salta och peppra. Ungefär samtidigt rör du ihop myntasåsen av turkisk yoghurt, färsk hackad mynta och lite salt och peppar.

Servera med ris och gurkstavar. Enjoy!

1 kommentar:

Anna sa...

Coolt att du skrev det där om curryns fettlösliga smak. Vad du kan.