måndag 10 december 2012

Spenatsoppa


Idag lagade vi Marcus Aujalays spenatsoppa (receptet hittar du här). Vi skippade dock fänkålsfröna och hade i lite grädde. 

Klassisk, god, nyttig och enkel vardagsmat. Vegetariskt blir det också, frånsett äggen. Nyttigheten består i att spenat innehåller en mängd järn, folsyra, C-vitamin och fibrer. 


2 kommentarer:

Gräddkanna-Johanna sa...

" hade i lite grädde."

Det tar sig, sa mordbrännaren!

Gratulerar, jag har följt dig ett tag och noterar att fetträdlsan långsamt bara blivit mindre och mindre. Och snart är det jul och hela julbordet är fullt med nyttig lchf-mat. Mums! Var bara försiktig med ris a la maltan! Och jansson kan du göra på blomkål. ;-)

Stina Nordqvist sa...

Hej Gräddkanne-Johanna, ja lite grädde har jag gärna då och då i maten. Betyder dock inte att jag har ändrat synpunkt vad gäller LCHF. Jag tycker fortfarande att bra mat innebär god, vanlig mat med lagom balans av fett, kolhydrater och protein.