onsdag 6 mars 2013

Kyckling med edamamebönor


Här kommer receptet med kycklingrätten med edamame som min mamma lagade sist vi sågs. Jättegott och nyttigt (fullt av högvärdigt protein, fibrer, antioxidanter och fytoöstrogener).

Kyckling med edamamebönor
4 port
4 st  färska kycklingfiléer
1 paket (frysta) Edamamebönor
6 skalade potatisar i stora klyftor
1 st  zucchini
2 st  röd lökar, i klyftor
2 st  röd paprika, i bitar
1 citron i bitar (obs, skölj skalet noga först för att få bort ev besprutningsmedel)
15 st  svarta oliver, ca
4 st  vitlöksklyftor, skalade
2 tsk  flingsalt
Lite svartpeppar 
Färska kryddor av rosamrin och timjan (ca 1/2 krukas blad av varje)
3 dl  vitt vin, torrt
2 msk  olivolja som avslutning

 Gör så här:
1. Bryn kycklingfiléerna så att de får lite färg. Ta fram en stor ugnslångpanna/långpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i kycklingfiléerna, bönorna och alla grönsakerna i stora bitar.
2. Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. Smula över salt och peppra rätt rejält. Strö över timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja. Sätt in i 200 grader ca 15-20  minuter. Kontrollera att kycklingköttet är genomstekt.
3. Garnera med kryddkvistar. Servera med grönsallad med smulad fetaost och rostade pinjenötter.

Inga kommentarer: