torsdag 4 april 2013

Bröd <3

Stackars alla LCHF-are som missar något så gott som BRÖD. Jag har precis köpt en jättefin surdegslimpa med valnötter, stenugnsbakad på Fabrique i Hornstull. Tänkte njuta den med lite äkta, LCHF-godkänt smör (eller "guldsmör" som min dotter kallar det).

5 kommentarer:

Anonym sa...

Smaken kan jag förstå (och sakna) men vad går vi LCHF-are miste om näringsmässigt när det gäller bröd?

Stina Nordqvist sa...

Det beror förstås på vilket bröd du väljer men ett fullkornsbröd bakat på surdeg håller hög näringsmässig kvalitet, du får i dig: energi som mättar, långsamma kolhydrater, vitaminer och mineraler. Järn kan vara lite tricky pga binds av futinsyra i fullkorn så att kroppens upptag försvåras MEN surdeg spjälkar futinsyran så att järnet blir lätt att ta upp :)

Stina Nordqvist sa...

Och så fibrer förstås!

Spock sa...

Föredrar nog naturligt feta produkter framför stärkelse. Men bra att du håller dig till smör. Margarin är inte människo föda.

Gräddkanna-Johanna ;-) sa...

Stina tar fler och fler steg mot bättre hälsa. Nu är det smör på smörgåsen, minsann!

Om ngt år ryker även brödet och Stina brer sitt smör direkt på en skiva god västerbottenost. Mums!