tisdag 2 april 2013

Dålig kvinnosyn i LCHF-världen

Jag följer Bloggkommentatorerna där Anna-Maria, som förespråkar LCHF, nu har hamnat i blåsväder - bland sina jämlikar. För det är just jämlikheten hon saknar i LCHF-världen. Hon har ju helt rätt och jag visste inte att det var så illa som hon skriver om här, i sin egen blogg Ultimat. Den här Sten Sture Skaldeman (är det ens en riktig person? Vad är det för hittepå-namn?!) verkar ju vidrigt gubbig.

Kostdoktorn
gör ett halvdåligt försök att rätta upp situationen men ställer dig inte på Anna-Marias sida.  Och här blir hon även påhoppad i ett kommentarfält av en mängd elaka "äkta LCHF-are".

Jag kan bara konstatera att LCHF-världen återigen visar sig vara befolkat, till största del, av en skara aggressiva, obehagliga och inte minst elaka invånare. Sedan verkar det finnas de med lite mer balanserad och ödmjuk inställning (Anna-Maria till exempel) som blir undantagen som bekräftar regeln. Denna inre splittring är väl bara spiken i kistan...

6 kommentarer:

Thomas sa...

Haha, låt dom hållas...

Anonym sa...

Sten Sture Skaldeman! Verkar vara en riktig stenåldersgubbe ;-) mvh Anna

Anonym sa...

Men hur nyanserad är den här Anna-Maria, känns som om hon drar alla "gubbar" över en kam. Jag upplever henne som arg och barnslig.

Erik, Sthlm sa...

Du hånar någons namn och kallar honom "vidrigt gubbig".

Och sedan klassar du andra som "aggressiva, obehagliga och elaka", är det inte att kasta sten i glashus?

Har inte sett Skaldeman eller de som försvarar honom sjunka till din nivå när det gäller invektiv och personangrepp.

Men det räcker tydligen att ha en avvikande uppfattning om feminism än den som media proklamerar, för att vissa ska gå i taket. Ledsen, men där ute i verkligheten är vi många som inte gått på feminismens många myter och lögner.

Emelie sa...

Men gud, LCHF-sekten, alltså... Och vad är det här för jäkla gubbar, Sten Sture och Kostdoktorn borde skämmas. Citat från Bloggkommentatorerna:

"LCHF är så sjukt intressant, en sån konstig, sekteristisk rörelse med så många fascinerande element. De här äldre männen har ju dock helt diskvalificerat sig själva genom hur de hanterat AMJs uppenbarliga riktiga kritik. De drog ner byxorna på sig själva med sitt raljerande och kränkta svarsinlägg. Typ "hur kan en ung nippertippa med målade naglar tro att hon kan säga åt OSS hur vi ska skriva??!!" Möjligt att de sitter på en massa expertis om LCHF-kost men jag kan överhuvudtaget inte ta sådana människor på allvar. Jösses, snacka om kränkta vita män."


Thomas sa...

Eh "Erik", eller är det kanske du som är den omtalade Sten Sture- Skaldeman, SSS?

Denna SSS sjunker definitiv så lågt man kan med sina unkna, gammalmodiga, gubbiga, vidriga (bra ordval Stina) åsikter och härskartekniker.

Och det där kommentarsfältet säger allt om LCHF-världen och hur de beter sig. Verkligen helt sjukt agressivt och obehagligt. Är det förresten inte så att hjärnan tappar kontrollen och man blir mer aggresiv vid kolhydratbrist? Här har vi beviset för det.

Och Erik, pinsamt att avsluta din kommentar med "feminismens många myter och lögner"...