torsdag 3 oktober 2013

Grekisk kycklinggryta med fetaost och oliver

Det här receptet kommer från Lotta Lundgrens kokbok "Om jag var din hemmafru" och har blivit en favorit hemma hos oss.

Enkelt, snabbt (i alla fall om du köper färdiggrillad kyckling), nyttigt (proteinrikt, omättat fett och antioxidanter) Och framförallt väldigt gott.

Recept 4 pers:

1 grillad kyckling (färdigköpt eller egengrillad i ugn)
4 vitlöksklyftor
1 tetra passerade tomater
2 1/2 dl torrt vitt vin
1 tsk balsamvinäger
1 tsk honung
2 paket cocktailtomater
1 burk svarta oliver
2 paket fetaost
Olivolja
Salt och peppar

Bulgur

Fräs vitlök i olivolja, häll på passerade tomater, vin, honung, salta och peppra. Låt puttra minst 20 min - under tiden, tillaga bulgurn. Lägg sedan i kycklingen (delad i bitar), oliver och sist fetaosten (den smälter fort). Servera med bulgur.

Inga kommentarer: